Ivan Kljaković Gašpić ukupni pobjednik regate krstaša Strožanac Open 2021

Ivan Kljaković Gašpić ukupni pobjednik regate krstaša Strožanac Open 2021

Trinaest jedrilica s preko 60 jedriličara sudjelovalo je na regati Strožanac Open 2021 u organizaciji JK Strožanac iz Podstrane. Nakon dva odjedrena plova, u kombinaciji trokut i štap jedrenje, u dužini od po šest nautičkih milja, po vjetru na udare i do 20-tak čvorova, prvo jugo koje je prelazilo u oštro i lebić, uz dosadnu kišu, trijumfirao je Ivan Kljaković Gašpić za kormilom jedrilice “Melges 24” imena “Poliklinika Nova”, iz splitskog JK Labuda.

U prvoj skupili slavila je ekipa “Mila 8” sa Cirilom Vrančićem za kormilom, ispred “Adio pameti” Gorana Vlahovića, te trećeplasirane “Arije” i skipera Mirka Stupala. Što se pak druge skupine jedrilica tiče, tu je trijumfirala posada “Farabuta” sa skiperom Marko De Micheli Vitturi ispred drugoplasirane “Jene Q” kormilara Petra Miluna, te trećih jedriličara na palubi “Šolte 2” skipera Dina Glavurtića. U trećoj grupi razvrstanja najbrža je bila jedrilica Bambijeva “Poliklinika Nova”, koja je i ukupni pobjednik regate. Drugoplasirana je ekipa na brodu “Nora” skipera Frabe Bebića, dok se treće mjesto piše krstašu “Bob and Rock” Jere Vidovića.

Svima su uručene i vrijedne nagrade koje su osigurali WASI, Fragmat, Salona Var, Adri Nautic, Restoran Šešula te Zajednica sportskih udruga Općine Podstrana.

Izvor: http://www.facebook.com/JK-Strožanac