Proslavljena 10. godišnjica Yachting & Wine susreta

Pomorsko učilište Adria Libar, renomirana institucija za pomorsko i nautičko obrazovanje i kulturu, proslavila je ove godine izvanredan jubilej – 10 godina Yachting & Wine susreta, a time najavilo i proslavu 35 godina rada učilišta. Yachting & Wine susret proslavio je u travnju svoj jubilej uz nezaboravnuo druženje koje je okupilo ljubitelje plovidbe i vrhunskih vina. Ovogodišnja proslava bila je također prilika za refleksiju o postignućima, planovima za budućnost, ali prije svega zahvala na prijateljstvu koje je obilježilo ovu jedinstvenu manifestaciju, sinonim za druženje u pirodnom okruženju u šibenskoj regiji na lokaciji Vinarije Baraka.

Od svog početka, Yachting & Wine susreti nisu samo okupljanje već i prilika za povezivanje i razmjenu ideja među stručnjacima iz nautičke industrije. Proslava desetogodišnjice bila još jedno hedonistično,  domaćinsko i  gastronomsko iskustvo.

„Deset godina Yachting & Wine susreta predstavlja nevjerojatan uspjeh i simbolizira našu predanost promicanju nautike. Svjesni kako smo održali kontinuitet i u izazovnim vremenima, zahvaljujemo se svima koji sa nama grade ovu uspješnu priču - predavačima, zaposlenicima, savjetnicima, partnerima, medijima ", izjavila je direktorica Adria Libra Renata Knežić Rak.

"Ovaj događaj je postao tradicija koja spaja ljude, potičuće razmjenu znanja i iskustava promičući ljepotu i čari nautike i vina“, poručio je vlasnik vinarije Baraka i proveo uzvanike kroz vinske podrume, otkrivajući tajne vinske proizvodnje.

Druženje se nastavilo uz predavanje Green Saila i Ornele Krežić o očuvanju prirodnih resursa i promicanju održivih praksi za budućnost u nautičkom turizmu.  I ove godine uz vrhunski meni, jazz & blues ritam uživalo se u degustaciji vina vinarije Baraka koja respektiraju terroir i šibensko podneblje s pogledom na 10,500 čokota na imanju od 4 hektara. Pomorsko učilište Adria Libar nastavlja svoju misiju promicanja nautičke kulture i veseli se novim izazovima i susretima koji su pred njima.