I drugu godinu zaredom otkazan Göteborg Boat Show

I drugu godinu zaredom otkazan Göteborg Boat Show

Najnovija oštra Covid ograničenja u Švedskoj dovela su do otkazivanja ovogodišnjeg Göteborg Boat Showa popularnog Båtmässana drugu godinu zaredom. Skandinavska nautička sezona tradicionalno počinje otvaranjem sajma u Göteborgu koji je trebao biti održan od 5. do 13. veljače 2022. Organizatori se sada pripremaju za priredbu sljedeće godine. Nova ograničenja predstavili su švedska vlada i švedska agencija za javno zdravstvo.

"U ponedjeljak, 10. siječnja, vlasti su obavijestile da će propusnica za cijepljenje biti obavezna na svim izložbama i da ne može biti više od jedne osobe po kvadratnom metru", navodi se u priopćenju Švedskog izložbenog i kongresnog centra, organizatora sajma u Göteborgu.” Nadalje, postoji zahtjev za ograničenjem dopuštenja 500 ljudi na javna okupljanja, od 12. siječnja i najmanje četiri tjedna nadalje. Imajući to na umu, prisiljeni smo otkazati sajam nautike 2022.”

Izlagači će moći prenijeti svoje rezervacije do 2023. ili ih potpuno otkazati. Ova odluka uslijedila je nakon otkazivanja Međunarodnog sajma nautičara u Helsinkiju prošlog tjedna i dolazi nedugo nakon što su organizatori Međunarodnog sajma nautičara u Oslu 2022. također povukli utikač iz utičnice. Svi vodeći nautički sajmovi u Sjevernoj Europi sada su otkazani za 2022., osim Međunarodnog sajma nautike u Stockholmu koji još uvijek planira trajati od 12. do 20. ožujka.

Izvor: IBI News