Drugi i treći dan biogradskog sajma protekao u znaku Croatia Charter Expoa i kongresnog programa

Drugi i treći dan biogradskog sajma protekao u znaku Croatia Charter Expoa i kongresnog programa

Biograd Boat Show u svom 23. izdanju protiče u znaku „4 sajma u jednom“. Uz osnovni Biograd Boat Show izlagački sajam održava se i kongresni sajam u sklopu  5. Dana hrvatske nautike, te charter sajam (Croatia Charter Expo) i poslovni sajam kroz Biograd B2B program.

Drugi i treći dan Biograd Boat Showa obilježio je kongresni dio sajma kojeg je predvodila Hrvatska gospodarska komora s organizacijom 5. HGK dana nautike, a već prvog dana organizirana je panel  rasprava s temom Nacionalni plan oporavka i otpornosti 2021.-2026. – prilika za rast i razvoj nautičkog turizma Hrvatske uz istaknute sudionike. U nastavku 5. HGK - Dana nautike, održale su se sjednice svih nautičkih udruženja HGK, odnosno svih predstavnika realnog sektora nautičke industrije i turizma: udruženja marina, male brodogradnje, pružatelja usluga na plovilima - charter, turističkih brodara, te Zajednice ronilačkog turizma.

Poslovni segment sajma provodi se putem “B2B” platforme za poslovno umrežavanje nautičkog sektora, što je višegodišnja posebnost BBS-a,  a ove je godine više nego ikad ima istaknuto značenje, posebno snažno u segmentu video kontakata i sastanaka. Poslovnim posjetiteljima platforma omogućuje ugovaranje sastanaka s izlagačima na sajmu i s ostalim poslovnim sudionicima, te sudjelovanje u cjelokupnom nautičkom kongresnom programu

Croatia Charter Expo kao charter sajam organiziran je treći put, od 21. do 22. 10. 2021., ekskluzivno za yacht-charter industriju te omogućuje pružateljima usluga čarter flote izravne susrete s agentima, brokerima i dobavljačima, a ove godine dodatno je podržan aktivnim programom specijaliziranog čarter kongresa. Izraz je značenja Hrvatske koja ima najjaču charter flotu jer čini 40% svjetske. Ovdje je charter tvrtkama omogućena i prezentacija na vlastitim plovilima, a prisutne čarter tvrtke imaju flotu od preko 1600 jahti. Ovom charter sajmu pridružio se i međunarodni kongres Udruge čarter agenata (Boat Charter Agency Association) s preko 200 međunarodnih članova.

Tako je zahvaljujući podršci nacionalnih i županijskih struktura i Grada Biograda na Moru, te nastavku suradnje s Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom turističkom zajednicom, uz ekipiranost i trud profesionalnih službi Ilirije d.d., unatoč globalnoj pandemiji, omogućeno održati kontinuitet događaja od iznimnog značaja za nautičku industriju i nautički turizam, kao najkonkurentniji i najkvalitetniji vid hrvatske turističke ponude.