Beneteau Grupa želi ubrzati strategiju povezivanja flote

Beneteau Grupa, najveći francuski proizvođač brodova i najveći svjetski proizvođač jedrilica, obogatio je svoju aplikaciju Seanapps s desetak novih senzora za sigurniju, udobniju i održiviju plovidbu. Pokrenuta 2019., aplikacija Seannaps posvećena je praćenju i prediktivnom održavanju Beneteauovih plovila. Trenutno je dostupan na više od 8000 plovila i 500 trgovaca.

Zahvaljujući ovim novim senzorima, vlasnici diljem svijeta sada će moći pristupiti više informacija o svom plovilu u stvarnom vremenu (energetska učinkovitost, pristupne točke, temperatura, vlažnost, itd.), izravno sa svojih pametnih telefona. Ambicija grupe Vendéen je opremiti 20.000 brodova do 2025. godine i na kraju povezati cijelu svoju mrežu sa Seanappsom.

"Ambicija Beneteau Grupe je igrati vodeću ulogu u transformaciji nautičkog sektora i mijenjanju načina korištenja kako bi se u potpunosti odgovorilo na izazove zaštite okoliša. Korištenje podataka prikupljenih putem sve naprednijih značajki naše Seanapps povezane aplikacije omogućuje nam da ponudimo ugodnije, sigurnije i ekološki prihvatljivije iskustvo pregledavanja. S ovom aplikacijom Beneteau Grupa ima najveću povezanu flotu na svijetu. To nam omogućuje da hranimo revolucionarnu bazu podataka koja vodi naše proizvodne timove u razvoju novih modela“, kaže Gianguido Girotti, generalni direktor Odjela za brodove Beneteau Grupe.

Seanapps također nastoji aktivno sudjelovati u dijalogu s ključnim igračima kao što su nevladine organizacije i znanstvena zajednica, kako bi zajedno radili na rješavanju ključnih pitanja kao što su oceanografska istraživanja, kvaliteta vode i zaštita bioraznolikosti.

Ova nova verzija Seanappsa daje značajan doprinos brodovlasnicima koji žele smanjiti svoje ekološke koristi. Novi senzori integrirani u motore i baterije ne samo da poboljšavaju radnu učinkovitost i pojednostavljuju preventivno održavanje, već i podižu svijest o utjecaju rekreacije na okoliš. Vlasnici sada mogu uspostaviti energetsku ravnotežu svojih plovila i pomno pratiti njihov utjecaj na okoliš, na primjer identificiranjem neučinkovitosti ili potencijalnih kvarova.

Novi senzori koji obogaćuju aplikaciju Seanapps također povećavaju sigurnost plovila. Nekoliko senzora sada omogućuje praćenje različitih pristupnih točaka kao što su vrata, prozori i poklopci te šalje obavijesti u slučaju otvaranja ili otkrivanja kretanja na brodu. Protuprovalni senzori mogu se ugraditi na vanbrodske motore i dodatke, kako bi redovito provjeravali prisutnost opreme i upozoravali korisnika u slučaju gubitka Bluetooth veze.

Konačno, novi asortiman Seanapps senzora uključuje uređaje za poboljšanje udobnosti na brodu. Senzor temperature i vlažnosti može precizno mjeriti te parametre, omogućujući vlasnicima stvaranje ugodnog okruženja u životnim prostorima i sprječavanje problema poput plijesni. Kompaktan i jednostavan za instalaciju, ovaj uređaj precizno mjeri temperaturu i vlažnost, ažurirajući podatke svakih 60 sekundi. Senzor klima uređaja će poslati upozorenja u slučaju neispravnosti električnog napajanja klima uređaja, jamčeći optimalnu udobnost u svakom trenutku.

Izvor: IBI News