Zbog Omicrona otkazan Boot Düsseldorf

Zbog Omicrona otkazan Boot Düsseldorf

Drugu godinu zaredom Boot Düsseldorf je bio prisiljen otkazati jedan od najvećih svjetskih sajmova nautike zbog porasta zaraze Covidom i novih propisa koje je objavila njemačka vlada. Vijest o otkazivanju Dusseldorfa uslijedila je nakon objave vlade pokrajine Sjeverne Rajne-Vestfalije da se u siječnju neće održavati nikakvi veliki sajmovi zbog brzog širenja Omicron varijante virusa Covid-19.

Od danas na snazi ​​novi propisi navode da su do kraja siječnja zabranjeni veliki javni sajmovi s više od 750 posjetitelja u isto vrijeme. Sjeverna Rajna-Vestfalija prijavila je 31.629 novih slučajeva Covida u posljednjih sedam dana - što je najveći broj među 16 njemačkih saveznih država.

“Teška srca otkazujemo sajam. Klanjamo se zaštiti zdravlja i vidimo to kao građansku dužnost”, rekao je predsjednik i izvršni direktor Messe Düsseldorfa Wolfram Diener u izjavi za njemačke novine Rheinische Post.

Organizatori showa još nisu objavili nikakve najave u vezi s ovogodišnjim događajem na svojim službenim web stranicama, uključujući potencijalni datum odgode. Boot Düsseldorf trebao se održati od 22. do 30. siječnja, a neki su brodograditelji već isporučili svoje brodove na mjesto događaja. Sve je više špekulacija o neizbježnosti otkazivanja sajma zbog posljednjeg vala novih slučajeva Covida diljem svijeta, potaknutog varijantom Omicron. Brojni veći izlagači već su najavili da neće sudjelovati, dok su drugi bili neobavezni u odgovoru na upite novinara. Izgradnja eksponata započela je 13. prosinca, zajedno s glavnim posjetiteljima kao što su bazen s valovima za surfanje i ronilački toranj. Brodovi su na putu za izložbu posljednjih nekoliko tjedana, a neki su već preseljeni u izložbene dvorane.  U normalnim godinama, Boot privlači oko 250.000 posjetitelja što ga čini najposjećenijim sajmom nautike na svijetu, privlačeći širok raspon međunarodnih sudionika i izlagača.

Izvor: IBI News