System Docking švedskog Volva Pente osvajač DAME Awarda 2021

System Docking švedskog Volva Pente osvajač DAME Awarda 2021

Na otvaranju METSTRADE-a 2021, Andre Hoek, predsjedavajući žirija DAME Awarda, uručio je švedskom Volvu Penti najveće priznanje za njihov Assisted Docking System (sustav potpomognutog pristajanja). Još pet proizvoda proglašeno je pobjednicima kategorija, a  15 ih je dobilo posebna priznanja.

“ Volvo Penta Assisted Docking radi s IPS propulzijskim pogonima kako bi nautičarima pružio nepoznate razine kontrole finog manevriranja u motornim jahtama, uzimajući u obzir vjetar i struju”, stoji u izvješću žirija u opisu proizvoda. „Lako se njime upravlja preko joystick kontrolera, čak i početni korisnik motorne jahte. Njegov Glass Cockpit System sustav pomaže u svjesnosti situacije. Ako kormilaru treba više vremena za razmišljanje, može skinuti ruku s upravljačke palice i plovilo će zadržati svoju preciznu poziciju dok se ponovno ne dodirne kontrola.”

Pri donošenju svoje odluke, žiri je rekao da je prepoznao da je rješenje za pomoćno pristajanje ”rezultat mnogo istraživanja, razvoja i opsežnog dizajna softvera i hardvera. Sustav je intuitivan za korištenje, ali Volvo Penta očito je obratio pozornost na više od osnovne funkcije i inovacije. Na primjer, ergonomija i estetika ručnog upravljača pružaju osjećaj povjerenja u sustav čak i prije nego što ga koristite.”

"Odličan dizajn ima ključnu ulogu u dovođenju novih ljudi u čamce", nastavlja se u izvješću. „Volvo Penta Assisted Docking System dobrodošao je razvoj za rješavanje promjenjivih tržišnih krajolika gdje plovidba mora postati manje teška i pristupačnija.”