Domaći Mataran 24 slavio na trogirskom Cro Melges 24 Cupu

Mataran 24 pobjednik je regate Trogir Outdoor Festival CRO Melges 24 Cup koja je protekli vikend otvorila ovogodišnje izdanje festivala u gradu majstora. Na posljednjoj regati prvog dijela sezone najjačeg hrvatskog natjecanja u organizaciji Jedriličarskog kluba Trogir nastupilo je 20 posada iz tri države (Hrvatska, Češka i Poljska) koji su odradili puni program od šest jedrenja.

Fantastičan vikend imao je domaći Mataran 24 koji je uzbudljivoj završnici regate slavio ispred Universitas Nove – Barba Zlatan i Panjića. Trogiranima je to bila druga ovogodišnja pobjeda u CRO Melges 24 Cupu nakon trijumfa na otvaranju sezone u Biogradu.

‘Pobjeda na domaćem terenu istovremeno je najteža i najslađa. Uz sve izazove i logističke zahtjeve koje nosi organizacija regate, naše slavlje podno Kamerlenga stiglo je kao šlag na torti sjajnog jedriličarskog vikenda’, naglasio je član Matarana 24, Ivo Matić.

Prvi dio sezone u CRO Melges 24 Cupu je završio, ali prije jesenskih uzbuđenja i Europskog prvenstva u Splitu, Mataran 24 putuje u San Francisco gdje će braniti svjetski naslov u Corinthian diviziji.

‘Projekt je u fazi finalizacije. U SAD-u smo pronašli brod koji ćemo iznajmiti za SP. Sredinom kolovoza putujemo u Ameriku i nadamo se dobrim rezultatima’, najavio je Ivo Matić.

Na Trogir Outdoor Festival CRO Melges 24 Cupu prvu je pobjedu u Corinthian diviziji ostvarila posada Little A ispred Sugar Daddyja i Tutta Forze.

Foto: regate.com.hr