Boot Düsseldorf se vraća s više od 1500 izlagača

Konačno, boot Düsseldorf se vraća - olakšanje je jasno vidljivo u zajednici vodenih sportova i među organizatorima sajmova u Düsseldorfu. Ono što je bio godišnji vrhunac industrije do 2020. godine moralo je napraviti prinudnu pauzu zbog pandemije. Čežnja je bila sve veća da se boot konačno ponovno pokrene.

Od 21. do 29. siječnja, neposredno prije velikih dana Rajnske oblasti, čeka vas čarobnih devet dana sajma s brojnim premijerama brodova i jahti, novim ronilačkim tornjem, forumom o održivosti "blue innovation dock", regijama za odmor iz cijeloga svijeta u "Destination Seaside", savjete za početnike i profesionalne jedriličare, a uz wingfoiling i wingsurfing najvrućiji aktualni trendovi vodenih sportova očekuju svoje obožavatelje.

U brojkama to znači: preko 1.500 izlagača u 16 izložbenih dvorana na površini od 31 nogometnog igrališta, prevedeno u četvorne metre: 220.000! Uključene su tvrtke iz 68 zemalja. Devet praktičnih aktivnosti i tematskih svjetova pozivaju sportske entuzijaste i zaljubljenike u more da i sami stave ruku na kormilo, popnu se na dasku, zarone, veslaju ili jednostavno poslušaju uzbudljiva izvješća i razmijene ideje s ljudima koji isto misle. Kako biste osigurali svoje osobno mjesto za sudjelovanje, svaka aktivna osoba trebala bi se registrirati za željeni sport na www.boot.de.

U 54 godine svog postojanja, boot Düsseldorf također se više puta dokazao kao pokretač inovacija. Još 1970-ih i 1980-ih postojali su brojni forumi na temu istraživanja mora. Pionir ronjenja Jacques-Yves Cousteau - "Preduvjet za znanje je znatiželja" - odabrao je boot kao svoju prezentacijsku platformu i ovdje proglasio zaštitu mora kao deklarirani cilj ronilaca. U 2023. godini, boot se još jednom pokazao kao pokretač zaštite mora i voda, kao i održiva strategija u izgradnji brodova i širenju marina. "Blue innovation dock" u hali 10 dat će poticaj mjerama na razini cijele EU tijekom devet dana sajma. Štand "love your ocean" u hali 14 oduševit će i male istraživače. Bit će tu velikih mjernih instrumenata iz istraživanja mora, laboratorija za mikroplastiku i laboratorija za alge za istraživanje. A s "ocean tribute Award", na čijoj je listi dobitnika i Boris Herrmann sa svojim timom Malizia, boot Düsseldorf, zajedno sa Zakladom monegaškog princa Alberta II. i njemačkom Zakladom Ocean, stvorili su međunarodno visoko cijenjenu i renomiranu nagradu. Ove godine "ocean tribute Award" ponovno će biti dodijeljen uživo pred publikom 23. siječnja. Pohvalni govor za pobjednika održat će poznati glumac i oceanski aktivist Hannes Jaenicke.