RAND Boats - pionirski proizvođač inovativnih i modernih sportskih brodova

RAND Boats - pionirski proizvođač inovativnih i modernih sportskih brodova

RAND Boats pionirski je proizvođač inovativnih i modernih sportskih brodova. Osnovan i smješten u Kopenhagenu u Danskoj, s dubokim korijenima u skandinavskom dizajnu, RAND Boats usredotočen je na stvaranje inovativnih, intuitivnih i društveno orijentiranih proizvoda. Lagana konstrukcija ključna je za RAND dizajne, postižući vrhunske performanse i malu potrošnju goriva ili električne energije. Za optimizaciju utjecaja na okoliš koriste materijale razvijene od reciklirane plastike i biološki bazirane hibride.

Brodogradilište Rand hrvatska je tvrtka u vlasništvu Carla Randa, Fabjana Viđaka i Davora Pajića koja proizvodi modele Picnic, Mana i Escape za svjetsko tržište. Također, tvrtka proizvodi i razvija komponente za sve Rand modele, a u procesu je razvoja linije za proizvodnju presvlaka.

Picnic 18 je novo i praktično plovilo za razonodu . Dizajniran oko središnjeg stola za piknik, ovaj otvoreni dnevni krstaš od 18 stopa prihvaća do 10 putnika i ima izuzetno malu težinu što ga čini posebno popularnim među električnim brodskim motorima od 4 do 10 kW, kao i vanbrodskim motorima Torqeedo od 4 do 50 kW s maksimalnim dometom baterija od 20 kWh. Uz tradicionalne benzinske izvanbrodske motore dostupni su od 9,9 do 60 KS.

Mana 23 je cruiser s jedinstvenim I funkcionalnim rasporedom, kapacitetom za smještaj do 10 osoba, s blagovaonicom smještenom u pramcu i dvostrukim krmenim dnevnim boravkom s naslonom koji se može proširiti. Ima središnju upravljačku konzolu i motorni prostor uredno pokriven izvan vidokruga pod krmenim salonom s električnim motorom snage 30 kw ili 60 KS za benzinske motore. Električni modeli imaju platformu plug-and play koja se lako održava i koja je jednostavna za upotrebu.

Escape 30 je svestrano plovilo kombinirajući zatvoreni i otvoreni prostor sa svim potrebnim sadržajima u kompaktnom dizajnu od 30 stopa. Ovaj kompaktni cruiser ima pametan raspored palube, a pionirska rješenja pružaju funkcionalnost plovila od 40 stopa. Ispod palube nalazi se kabina i toalet pune visine, dok je ispod hardtop-a zatvorena kuhinja i blagovaonica. Escape 30 pruža moderan otvoreni raspored motornog plovila u kompaktniju i sportsku veličinu nudeći krajnju brzinu i sirove performanse. Seriju Electric napajaju moji motori snage od 50-300 kw, snage baterije od 40-200 kwh, dok Power Series napajaju benzinski motori snage 350-600 KS.