Monachus Yachts - bezvremenska filozofija brodogradnje

Monachus Yachts - bezvremenska filozofija brodogradnje

Još 2006. godine u gradiću Muć, nadomak Splita, ideja o gradnji bezvremenske „lobster style“ luksuzne motorne jahte započela je predstavljanjem jahti Pharos 43 i Issa 45. Ove klasične jahte ostaju glavni oslonac Monachus brenda i evoluirale su tijekom vremena, usvajanjem mnogih prilagođenih elemenata i značajki dizajna, a istovremeno zadržavajući njihove elegantne linije. Kako vrijeme prolazi, čini se da vizionarski dizajn ovih jahti dobiva na značaju i prepoznavaju se sve više i više, bilo to na Mediteranu, Floridi ili Dalekom Istoku.

Suvremeni proizvodni pogon vođen je entuzijazmom tijekom cijelog proizvodnog procesa, s kombinacijom moderne proizvodne metode i vještih majstora koji omogućuju visoko prilagođena plovila vrhunske kvalitete, nudeći vrhunsku vrijednost za njihove klijente. Prebacujemo se ubrzano na 2021. godinu, i vidimo da je brodogradilište zacrtalo ambiciozan smjer.

Novi Monachus 70/70Fly

U tijeku je izgradnja novog premium modela "Monachus 70-Fly" koji nudi tradicionalni mediteranski stil i moderne dizajnerske značajke kao u modelima Pharos 43 i Issa 45, ali s bogatstvom iskustva i dizajnerskim značajkama koje zahtijevaju sofisticirani klijenti. S 21,5 metara LOA i s 5,7 metara gaza, linije trupa nude visoko naglašeni luk koji je praktičan i vizualno zapanjujuć, s čime se ističe okretna dinamika plovila. Već na prvi pogled očito je da se radi o elegantnoj jahti potkrijepljenu sportskim duhom i ozbiljnim maritimnim sposobnostima. Ali na prvi pogled to se ne čini pravednim, jer ozbiljna pogonska tehnologija ovaj model predstavlja vrhuncem proizvodnje motornih jahti u klasičnom stilu.

Dva Volvo motora od 13 litara, snage 900 KS, povezana su pogonskim sustavima Volvo IPS-1200, pruža pogonski učinak klasičnih osovinsko pogonjenih propelera od 1200 KS. Pored fantastičnog pogonskog učinka i upravljivosti, IPS značajno smanjuje potrošnju goriva, do 35%. Rezultat toga je da se ispušni plinovi emitiraju duboko ispod vodne crte na samoj IPS jedinici, na izuzetno tihim putovanjima bez mirisa. Kao kompliment jedinstvenosti ovog vrhunskog plovila, dinamični sustav pozicioniranja (DPS) bit će standardna značajka koja korisniku nudi „one touch“ tipku za održavanje točnog zemljopisnog položaja kao i kontrolu osi pramca-krme. Monach 70-Fly je također opremljen upravljačkim jedinicama IPS Joystick na tri zapovjedna mjesta, u kormilarnici glavne palube, flybridge kormilarnici i krmenom kokpitu. Samonivelirajuće preklopne klapne pružaju horizontalni položaj tijekom navigacije, dok „self-tailing“ vitla daju taj završni dodir kako bi ovim plovilom mogla rukovati posada od tek dvije osobe. Sve ove značajke su dizajnirane za poboljšanje realne upotrebljivosti.

Interijer se nudi u verziji s tri i četiri kabine, svaka sa svojim WC-om i tušem. Obje verzije nude opciju dvostrukih skiperskih kabina s pramčanim ulazom. Kuhinja se nalazi u blizini kokpita radi maksimalne praktičnosti i upotrebe kokpit prostora. U Monachusu vjeruju da je riječ luksuz sama po sebi razumljiva, umjesto toga ističu jedinstvenost! Prvi Monach 70-fly bit će naručen za plovidbenu sezonu 2022.  vjernog i dugoročnog vlasnika Monachus Pharosa 43.

Vrijedna informacija - Monachus Yachts prihvaća određene kriptovalute kao sredstvo plaćanja.